مدیریت بحران و پدافند غیرعامل
برنامه هاي آموزشي در مديريت بحران
*آموزش، جزء کلیدی برنامههای کاهش ریسک مدیریت بحران
به جرات میتوان گفت که آموزش یکی از کلیدیترین اجزاء برنامه کاهش ریسک مدیریت بحران میباشد. هنگامی که آموزش در برنامههای مدیریت بحران در نظر گرفته میشود، بدین مفهوم نیست که همزمان در کلیه حوزههای مدیریت بحران برنامههای آموزشی باید تدوین شود (چرا که گستردگی فعالیتهای مدیریت بحران این اجازه را به دستاندرکاران امر نمیدهد)؛ بلکه این موضوع شامل آموزشهای…ادامه مطلب
1395/02/08
ده پیشنهاد به منظور افزایش تاب آوری در برابر زلزله
به منظور دستیابی به این مهم، در ذیل ده پیشنهاد مطرح شده است.
* نیاز به یک متدولوژی برای ارزیابی میزان خطرپذیری
1. به افراد آموزش دهید که در حین زلزله چه اقداماتی باید انجام دهند. همانطور که در بخش پیشین ذکر شد، بزرگترین ریسک زمانی است که مردم در خانههای آسیبپذیر هستند، به ویژه در شب زمانیکه خواب هستند. نیاز به دانش معتبری از بهترین نوع رفتار خودمحافظتی وجود دارد و همچنین نیاز به یک متدولوژی برای…ادامه مطلب
1395/01/27
افزايش تاب آوري در مقابل زلزله
در این نوشتار با عنوان «تاب آوری در برابر زلزله» به بررسی مفهوم تاب آوری و چگونگی افزایش آن در زمان وقوع حوادث طبیعی پرداخته شده است. همچنين راهبردهای مهمی برای تشویق افراد به رفتارهای خودمحافظتی ذکر شده و در انتها ده پیشنهاد به منظور افزایش این موضوع مطرح گردیده است.
* مفهوم تاب آوری
اصطلاح «تاب آوری» در قرن اخیر در شاخه مکانیک و تست مواد توسعه یافته است. یک ماده تابآور سختی کافی برای مقاومت در برابر نیروهای…ادامه مطلب
1395/01/27
نقش اطلاعات در کاهش خطرات
مسکن ناکافی به همراه کمبود خدمات آموزشی و بهداشتی جدي ترين مشکلات جهان امروز هستند. این مشکلات با کمبود آگاهی و اطلاعات تشدید می شوند.
اطلاعات، قدرت به همراه دارد و تسهيل كننده توسعه پایدار است. واضح است که ارائه اطلاعات کامل و صحیح به اجتماع، ابزاری بسیار مهم در کمک به توسعه یک سیستم شفاف عاری از بروکراسی، فساد و سوءمدیریت عمومی میباشد که پیشتر منابع را محدود کرده است.
نقش اطلاعات و ارتباطات در مواقع اضطراری تغییر میکند و میتواند…ادامه مطلب
1395/01/08
نقش رسانه در کاهش اثرات سوانح؛ ميزگرد رسانه، اطلاعات علمي و بلايا
در کنفرانس جهانی کاهش اثرات سوانح طبیعی و میزگرد رسانه، اطلاعات علمی و بلایا، نقش حیاتی ارتباطات میان دست اندركاران مدیريت بحران و به ویژه رسانه با مردم در کاهش بلایا مورد بررسی قرار گرفت.
ارتباطات موثر
شرکت کنندگان در میزگرد بر دو موضوع تاکید داشتند که بر تمامی کنفرانس حاکم بود که عبارت بودند از:
1. پیشگیری از سوانح بر واکنش به آنها ارجحتر است
2. اهمیت اقدامات فردی برای کاهش اثرات ریسکهای طبیعی.
شرکت کنندگان بر این نکته تاکید…ادامه مطلب
1394/12/27
گزارش اسکان براي زلزله 23 اکتبر 2011 شرق ترکيه
دهها هزار نفر از آسیب دیدگان زلزله ترکیه به گونه ای طی چند روز اخیر در زیر چادرها شب را به روز رساندند که احتمالا زمان زیادی طول می کشد تا بازسازی خانه هایشان به اتمام برسد. در این راستا هلال احمر ترکیه بیش از 50000 مسکن موقت برای آسیب دیدگان فراهم نموده است.
راهبردها و نیازهای واقعی اسکان در روزهای آتی خود را نشان خواهد داد.
در این خصوص باید گفت که تمامی افراد بیخانمان، به دنبال سرپناههای عمومی نخواهند بود و ممکن است برخی از آنها…ادامه مطلب
1394/12/27
زلزله ترکيه، يادآور درس هايي که آموخته نشد
ترکیه کشوری زلزله خیز است که در محل تلاقی صفحات تکتونیک اروپا، آسیا، آفریقا و عربستان قرار دارد. گسلهای زلزله این کشور را قطع کرده است.
نرخ مرگ و میر و خرابی ناشی از زلزله تا حد زیادی توسط مقررات ساختمان یک کشور تعیین میشود.
این در حالیست که نرخ مرگ و میر و خرابی ناشی از زلزله تا حد زیادی توسط مقررات ساختمان یک کشور تعیین میشود. ترکها این مطلب را از راهی سخت و در سال 1999 فرا گرفتهاند. در این سال زلزلهای وسیع در غرب این…ادامه مطلب
1394/12/27
استاندارد و مقاوم سازي سازه ها و کاهش ريسک سوانح
در حال حاضر بسیاری از سازههای موجود در مناطق زلزله خیز از مقررات طراحی مختص این مناطق پیروی نمیکنند. علاوه بر این، وقوع چند زلزله بزرگ در چند سال اخیر بر اهمیت کاهش خطر زلزله صحه گذارده است. مقاوم سازی سازه های موجود یکی از موثرترین روشهای کاهش این خطر است.
مقاوم سازی و رعایت استانداردها به صرفه و اقتصادی است
کارشناسان بر اساس ارزیابیهای گسترده پس از زلزله تایید کردهاند که میتوان صدمات وارده به سازهها را تا حد…ادامه مطلب
1394/12/12
ترتیبات بين المللي پيش بيني توسط سازمان ملل متحد براي پاسخ به بلاياي طبيعي و بحران هاي انساني
قطعنامه 182/46 سال 1991 مجمع عمومي سازمان ملل متحد در عرف فعاليت هاي انساندوستانه به عنوان سند مادر تلقي مي گردد زيرا بر اصول ديرپاي حقوق بين المللي انساندوستانه (IHL) تاكيد مجدد بعمل مي آورد. قطعنامه در عين حال سازوكارهاي جديدي را براي هماهنگي پاسخ انساندوستانه بين المللي به بلاياي طبيعي و بحران هاي انساني پيش بيني و ايجاد مي نمايد.
اصل اول مورد تاكيد در اين قطعنامه رعايت انسانيت ، بيطرفي ، بي غرضي و استقلال در ارائه كمك هاي…ادامه مطلب
1394/12/12
سند نهايي سومين نشست مجمع جهاني کاهش خطرپذيري بلايا
در روز پاياني نشست گزارشي تحت عنوان خلاصه رئیس بصورت مشترك توسط خانم والستروم نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل متحد در كاهش خطرپذيري بلايا و خانم زبيده آلوا مدير مالي، اقتصادي و توسعه شهري بانك جهاني ارائه گردید. در این گزارش از همه درخواست گردید تا برای حمایت از جوامع محلی تلاش نمایند تا اطمینان حاصل شود توانمندي آنها براي برگشت پذیري به شرايط قبل از حادثه به هنگام وقوع وقوع حوادث افزايش خواهد يافت. همچنین درخواست گردید تا شاخص…ادامه مطلب
1394/12/12